15.04.2019
Katriina Nousiainen on WFEO:n uusi harjoittelija

WFEO:n uudeksi harjoittelijaksi on valittu Katriina Nousiainen ajalle 8.4.2019­­­­­­­­­­­­–30.4.2020. Hän on kotoisin Mänttä-Vilppulasta ja opiskelee neljättä vuotta Vaasan yliopistossa hallintotieteiden maisteriksi. Pääaineena hän opiskelee aluetiedettä ja sivuaineena kunta- ja aluejohtamista.

Nousiaisella on vahvaa tuntemusta yliopistokentän toiminnasta. Vaasan yliopistossa opiskellessaan hän on toiminut aktiivisesti omassa ainejärjestössään puheenjohtajana, yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittisena vastaavana ja jatkaa edelleen edustajiston puheenjohtajana. Nousiainen on toiminut myös tutkimus- ja koulutusneuvostossa opiskelijaedustajana.   Länsi-Suomen alue on Nousiaiselle tuttu, sillä hän on valmistunut ylioppilaaksi Jyväskylän Lyseon lukiosta ja työskennellyt myös Seinäjoella muutaman vuoden. Satakunta, erityisesti Pori ja Rauma, ovat tulleet Nousiaiselle tutuksi  perhesuhteiden myötä.

Harjoittelulta Katriina odottaa erityisesti koulutuspolitiikkaan ja kaupunkikehityksen teemoihin perehtymistä, mutta haluaa myös tutustua tarkemmin maakuntien kärkialoihin.

Matka Brysseliin alkoi suoraan luentosalista, joskin gradu jäi odottamaan paluuta takaisin yliopistolle. ”On ollut mukavaa tutustua uuteen kotikaupunkiin täällä Euroopan sydämessä, WFEO:n toimisto on ottanut minut lämpimästi vastaan. Perehtyminen on aloitettu ja työ vaikuttaa mahtavalta tilaisuudelta haastaa itseäni! Odotan innolla yhteistyötä muun muassa länsisuomalaisten korkeakoulujen kanssa. Pääsen hyödyntämään omaa osaamistani korkeakoulupolitiikasta uudessa ympäristössä. Edunvalvonta on itselleni mieluisaa työtä.”, kertoo Nousiainen.

Katriina.kuva

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 11.01.2021, Kello 13.33, Heidi Heikkilä.