01.03.2021
Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto etsii EU-asiantuntijaa

Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto julistaa uudelleen avoimeksi

EU-ASIANTUNTIJAN TEHTÄVÄÄ
Oletko kiinnostunut EU-politiikasta ja aluekehittämisestä? Oletko valmis työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä ja edustamaan länsisuomalaisten maakuntien toimijoita? Innostutko mahdollisuudesta olla kehittämässä uusia kumppanuuksia ja hankkeita alueemme toimijoille ja olla tukemassa heitä EU-rahoitukseen tähtäävissä valmisteluissa? Tunnetko EU-instituutioiden toimintaa tai onko sinulla kokemusta EU-verkostoissa työskentelystä?

Etsimme verkostoitumistaitoista EU-asiantuntijaa näköalapaikalle, nopeatempoiseen työympäristöön seuraamaan, vaikuttamaan ja viestimään sidosryhmille EU-lainsäädännöstä ja ohjelmavalmistelusta. Edellytämme tehtävään valittavalta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja vahvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Lisäksi toivomme hyviä esiintymis- ja viestintävalmiuksia. Käytännön kokemus kehittämistehtävistä tai EU:n erillisrahoitusohjelmista on hyvä lähtökohta tehtävien hoitamiseen. Länsi-Suomen maakuntien ja niiden kärkitoimialojen, erityisesti biokiertotalouden, energia-asioiden tai digitaalitalouden tuntemus katsotaan eduksi.

Tehtäväkenttä on monipuolinen ja työnkuvaan kuuluu mm. EU:n rahoitus- ja politiikkasektorien (erityisesti TKI) seuranta ja neuvonta, alueen edustaminen eurooppalaisissa verkostoissa ja EU-instituutioiden suun­taan, kärkiosaamisen markkinointi, kehittämistoiminnan tuki, harjoittelijoiden ohjaus sekä muut toimiston johtajan osoittamat tehtävät.

WFEO edustaa Brysselissä neljää maakuntaa: Satakuntaa, Etelä-Pohjanmaata, Pohjanmaata ja Keski-Suomea. Toimimme tiiviisti yhdessä alueemme maakuntaliittojen, kaupunkien sekä mm. kehitysyhtiöiden ja korkeakoulujen kanssa.

EU-asiantuntijan asemapaikka on Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto Brysselissä. Mikäli koronapandemia tai jokin muu force majeureen verrattavissa oleva syy sitä vaatii, EU-asiantuntija työskentelee etänä Suomesta käsin.

Kyseessä on vakinainen työsuhde. Työ alkaa 1.4.2021 tai sopimuksen mukaan. Työ on kokopäivätyötä. Työsuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaan.

Vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset ansioluetteloineen lähetetään otsikolla ”EU-asiantuntija” sähkö­postitse osoitteeseen kirjaamo@obotnia.fi. Hakuaika päättyy 10.3.2021 klo 12.00 (Suomen aikaa).

Aikaisemmin jätetyt hakemukset huomioidaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa johtaja Emilia Pernaa, puh. +32 479 972 776

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 11.01.2021, Kello 13.33, Heidi Heikkilä.