24.11.2017
Länsi-Suomen maakuntaliittojen julkilausuma koheesiopolitiikasta

Länsi-Suomi peräänkuuluttaa kunnianhimoista koheesiopolitiikkaa. Länsi-Suomen maakuntaliittojen mielestä Suomen on tavoiteltava koheesiopolitiikan rahoituksesta mahdollisimman suurta osuutta. Aluekehittäminen on pitkäjänteistä työtä, johon EU:n koheesiopolitiikka antaa välineitä ja jonka avulla on alueiden eriarvoisuutta tasoitettu.

Julkilausumassa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntaliitot huomauttavat, että jatkossa Suomen koheesiopolitiikan keskiössä ovat uudet maakunnat. Länsi-Suomen maakunnat haluavat, että maakuntien hallinnoima osuus Suomen rakennerahastorahoituksesta kasvaa seuraavalla ohjelmakaudella. On myös tärkeää, että uutta ohjelmakautta ja uutta maakuntahallintoa valmistellaan yhdessä.

Suomen kilpailukyvyn vahvistumisen edellytyksenä on maan kaikkien alueiden elinvoiman kasvattaminen kunkin alueen omien vahvuuksien ja älykkään erikoistumisen strategioiden pohjalta. Koheesiorahoitus turvaa aluekehittämisen jatkuvuuden eri puolilla maata.

Lue julkilausuma

Lisätietoja:

Maakuntajohtaja Kaj Suomela, kaj.suomela@obotnia.fi, puh. 050 312 8650

 

Lähteet ja lisätietoa:

Keski-Suomen liiton lehdistötiedote

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 21.11.2017, Kello 15.24, .