13.11.2017
Yhteistyön vahvistamista Länsi-Suomen meppien ja avustajien kanssa

Viime torstaina 9.11.2017 päivitimme kuulumisia Länsi-Suomen europarlamentaarikkojen eli meppien avustajien kanssa. Paikalle saapui edustava joukko Anneli Jäätteenmäen, Henna Virkkusen ja Miapetra Kumpula-Natrin avustajia, sekä Seinäjoelta Maaseutuvirastolta DG-AGRIssa työvaihtoa tekevä Joel Karlsson. Toimistollamme järjestetyssä tilaisuudessa esittelimme WFEO:n toimintaa ja alueidemme kärkitoimialoja, keskustelimme ajankohtaisista asioista ja suunnittelimme yhteistyökuvioita.

785 parlamentin jäsenellä on yhteensä 4060 avustajaa, joista noin 1400 työskentelee Brysselissä ja Strasbourgissa. Avustajien tehtäviin kuuluu mm. juoksevien asioiden toimittamista, tiedon suodattamista, tiedottamista ja poliittista neuvonantoa. Avustajat toimivat meppien silminä, korvina ja usein sekä oikeina että vasempina "käsinä", ja ovat edustajansa linkki äänestäjiin, sidosryhmiin, sekä parlamentin hallintoon.

1

Kuva 1. Avustajat tietovisailemassa.

Tilaisuuden päätavoitteena oli verkostoitua ja vahvistaa yhteistyötämme avustajien kanssa. Alkuun järjestimme leikkimielisen Kahoot-tietovisan, jossa koeteltiin avustajien tietämystä mm. Länsi-Suomen kärkitoimialoista, perinneruoista, murteista, sekä nähtävyyksistä. Tämän jälkeen esittelimme lyhyesti alueidemme kärkitoimialoja: robotiikkaa, agro-biotaloutta, kyberturvallisuutta, energiaa, terveyttä ja koulutusta. Kerroimme myös toimintamme peruspilareista sekä tärkeimmistä verkostoistamme. Lisäksi keskustelimme mahdollisuuksista vahvistaa yhteistyötämme jatkossa, mm. lisäämällä molemminpuolista tiedonvälitystä erityisesti kärkitoimialojamme koskevista ajankohtaisista EU-asioista, jakamalla avainkontakteja, sekä järjestämällä yhteisiä päivitystilaisuuksia jatkossakin.

2

Kuva 2. Tietovisan tuloksia jännitetään!

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Päivitetty 21.11.2017, Kello 15.24, .